UPS Job - 40307801 | CareerArc
  Search for More Jobs
Get alerts for jobs like this Get jobs like this tweeted to you
Company: UPS
Location: Eindhoven, NB, Netherlands
Career Level: Mid-Senior Level
Industries: Transportation, Logistics, Trucking

Description

Customer Engagement Manager bij UPS

Nederland

Ben jij een gedreven Engagement Manager met sterke leiderschaps- en organisatieskills? Als Customer Engagement Manager bij UPS ben je verantwoordelijk voor het creëren en behouden van positieve relaties met onze klanten en het boosten van de klanttevredenheid.

Dit ga je doen

Om de positieve relaties met klanten te realiseren, doe je er als Customer Engagement Manager alles aan om de klant, inclusief zijn marktplaats, supply chain en alles daaromheen, te begrijpen. Op basis van die kennis ontwikkel je vervolgens effectieve structuren voor klantbeheer en bepaalde engagementstrategieën en stappenplannen voor groei. Je beheert en managet klantcontracten en leidt processen en projecten rondom verandermanagement. Het is jouw taak om de tevredenheid van de klanten te monitoren aan de hand van verschillende tools, en die informatie vervolgens te gebruiken om sterke(re) klantrelaties op te bouwen.

Dit breng je mee

  • Je hebt een hbo-opleiding afgerond in de richting van supply chain management of bedrijfskunde.
  • Je hebt minstens tien jaar werkervaring in een leidinggevende rol.
  • Je kunt goed onderhandelen en beschikt over uitstekende communicatieskills.
  • Je bent klantgericht en weet hoe je relaties op moet bouwen.
  • Je kunt uit de voeten met projectmanagement: van het aansturen van een project tot het mangagen van het budget en het op tijd aanleveren.

En dit pakket krijg je van ons

  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vakantiegeld, reiskostenvergoeding, een bedrijfspensioenregeling, collectieve zorgverzekering, telefoon/laptop (indien nodig), fietsplan en korting op je sportschoolabonnement.
  • Professionele trainingen die je helpen nóg beter te worden in je vak.
  • Goede doorgroeimogelijkheden. Dankzij onze ‘promote-from-within'-cultuur vind je altijd nieuwe, uitdagende kansen op verschillende functieniveaus.

Over UPS
Natuurlijk heb je onze bruine bestelbussen weleens zien rijden, maar wist je ook dat UPS een toonaangevende leverancier is van gespecialiseerde transport- en logistieke diensten (UPS Supply Chain Solutions)? Sinds de oprichting in 1907 zijn we uitgegroeid tot een miljardenbedrijf en actief in meer dan 200 landen en gebieden wereldwijd. Wat dit voor jou betekent? Mogelijkheden waarvan je nooit had durven dromen. Ontdek hoe Future You zich bij UPS kan ontwikkelen!

Bij UPS behandelen we mensen eerlijk. We werven, selecteren, trainen, promoveren en compenseren op basis van verdienste, ervaring en andere werkgerelateerde criteria. We discrimineren niet op basis van leeftijd, ras, religie, (psychologisch) geslacht, handicap of seksuele geaardheid.

Pak jij deze uitdaging aan? Solliciteer nu als Customer Engagement Manager bij UPS!


 Apply on company website